I början på september fick jag i uppdrag av Göteborgsbyrån Rubrik att fotografera fyra stilleben för Anyday Nuts lansering. Anyday nuts är ett nytt märke nötter som alla är torrostade, helt utan olja. Under fotograferingen fick jag chans att smaka flera av sorterna och kan intyga att dom är väldigt goda!
Cykelkorgen var nog det mest avancerade stillebenet jag fotograferat någonsin. Ni som följer mig på Instagram har antagligen sett behind the scenes-bilden på mig när jag står i duggregn, balanserande på en stege på Tredje långgatan.

Nu ligger hemsidan med mina fotografier uppe, spana in! www.anydaynuts.se

anyday nuts Rubrik communication Göteborg fotograf stilleben matfotograf matfoto mat inredning andra långgatan styla reklamfoto reklamuppdrag Fanny Hansson cykelkorg cykelfotoanyday nuts Rubrik communication Göteborg fotograf stilleben mat inredning andra långgatan styla reklamfoto reklamuppdrag Fanny Hanssonanyday nuts Rubrik communication Göteborg fotograf stilleben mat inredning andra långgatan styla reklamfoto reklamuppdrag Fanny Hanssonanyday nuts Rubrik communication Göteborg fotograf stilleben mat inredning andra långgatan styla reklamfoto reklamuppdrag Fanny Hansson

924A1960

För två veckor sedan gick Colour of the year 2016 av stapeln. Tillsammans med andra bloggare från sverige och norge åkte jag iväg till hemlig destination utanför Göteborg för att prata färg och trend, workshop:a och inte minst umgås med likasinnade.
Hela förmiddagen huserade vi i de vackra lokalerna på Nääs fabriker. Årets färg blev Ochre Gold, en gyllene variant av urfärgen ockra som pratade fint med andra färger och därmed gick att kombinera i oändlighet! Under workshopen fick vi tolka färgen fritt genom att skapa små stilleben. Fantastiska byrån Change som fått förtroende av Nordsjö att hålla i eventet hade ordnat fram massor av rekvisita, och det var omöjligt att inte bli inspirerad.

Framåt eftermiddagen fick vi tid att byta om innan vi åkte vidare mot River Café på Lindholmen. Maten var fantastisk och jag hade dessutom fint sällskap av min kära Fanny samt Mimmi och Sanna från Change.

Tack Change och Nordsjö för en inspirerande dag!

coty16 ochre gold fotograf019coty16 ochre gold fotograf022coty16 ochre gold fotograf023coty16 ochre gold fotograf024coty16 ochre gold fotograf025coty16 ochre gold fotograf026coty16 ochre gold fotograf027coty16 ochre gold fotograf028coty16 ochre gold fotograf029coty16 ochre gold nordsjö bloggträff bloggevent change rekalmbyrå göteborg inredningsfotograf stilleben fotograf

 

den nya kartan design form center jenny lovisa hansson

Det händer att mitt intresse för form och design och ett mer hållbart liv krockar. För mig, som dessutom arbetar i en bransch där man ständigt är omgiven av vackra ting är det ibland svårt att inte rätta sig i köphets-ledet. Produkter ritas i ett land, produceras i ett annat av någon som förhoppningsvis får okej betalt, och skickas sedan i stora containrar kors och tvärs över haven för att tillslut hamna i händerna på oss konsumenter.

För ett tag sedan var det flera bloggare som lyfte prissättning och varför vissa produkter är dyrare än andra. Tillgången till billigt producerade saker har gjort oss bortskämda, både prismässigt och utbudsmässigt. Det som vi älskar, delar på sociala medier och jagar i webshopparna är nästa säsong utbytt mot en ny älskling.

Vad hände med hantverket? Försvann all kompetens i takt med att produktionen flyttades utomlands?

Jenny Nordberg bestämde sig för att bevisa motsatsen.
I projektet Den Nya Kartan har hon parat ihop 24 formgivare med 24 tillverkare. Trots att alla är verksamma i Skåne, hade de flesta troligen aldrig mötts för samarbete om inte projektet existerat.
Utställningen har som syfte att visa den potential som finns bland svenska formgivare och att det är fullt möjligt att tillverka och producera möbler och bruksföremål lokalt.

Fram till den 15/11 2015 kan du se utställningen på Form/Design Center i Malmö. Därefter flyttas utställningen till Nationalmuseum i Stockholm, och eftersom jag både har syster och svåger som medverkande i Den Nya Kartan kommer jag mingla på vernissagen i huvudstaden! Alla produkter går dessutom att köpa i Den Nya Kartans webshop.

 

Den-Nya-Kartan_gruppbild_1340_cbilder: Den Nya kartan

Höstfeelingen är på topp här hemma. Jag köper hem ekologiska primörer och har påbörjat resan mot ett paraben- och sulfatfritt liv, planterar om alla växter och ger dem lite extra näring inför vintern. En hel del nygamla, vackra ting har fått flytta in i skåpen också. Alla med en tanke på hållbarhet och ett plastfritt hem, och dessutom kommer allt kunna användas som rekvisita för kommande fotograferingar.

Tekanna i emalj från Tsuki Usagi / Skål i emalj från Falcon Enamel / Fat i stengods från STOGO inköpta på second hand / Skedar i nysilver inköpta på second hand / Glas inköpa på second hand

matfotograf stilleben inredningsfotograf göteborg styling fotograf fanny hanssonmatfotograf stilleben inredningsfotograf göteborg styling fotograf fanny hansson

 

  • Så fina bilder!! Gillar också ditt tänk kring att få ett plastkratt hemReplyCancel

inredningsfotograf i göteborg - 002

Vi lämnade Göteborg ett litet slag och styrde kosan mot Marocko för en veckas semester. Vi bodde på ett fantastiskt riad, kaklat i alla tänkbara färger och med två stora takterrasser. Under dagens varmaste timmar hängde vi i skuggan, hade högläsning och sippade på mynta-te.

Nu är jag boostad på D-vitamin och redo för en spännande höst full med frilansarbete. Redan på måndag händer det spännande saker och jag längtar!

inredningsfotograf i göteborg - 005inredningsfotograf i göteborg - 004

Marocko Fotograf Resa Resefoto Göteborg Inredningsfotograf Stilleben matfotograf kokbok inredningsfotograf i göteborg - 001

  • Fantastiska bilder Fanny!! Allt annat ljus än det som är i Sverige är ju typ to die for.ReplyCancel

lifestyle stylist fotograf göteborg bloggare inredning produktfoto matfoto inredningsfoto stilleben styling

Jag och Fanny hade i uppdrag att plåta en livsmedelsprodukt åt ett Göteborgsföretag i förra veckan. Det är otroligt stökigt i studion på grund av inflytt av en ny kollega (mer om det i ett annat inlägg!) men vi lyckades göra plats i dagsljusstudion för att kunna bygga upp stilleben. Fanny hade t o m bakat focaccia som rekvisita till fotograferingen, bättre stylist får man leta efter!

Resultatet kommer kunna beskådas snart, men tills dess lite tjuvkikar:

lifestyle stylist fotograf göteborg bloggare inredning produktfoto matfoto inredningsfoto stilleben stylinglifestyle stylist fotograf göteborg bloggare inredning produktfoto matfoto inredningsfoto stilleben stylinglifestyle stylist fotograf göteborg bloggare inredning produktfoto matfoto inredningsfoto stilleben styling