lifestyle stylist fotograf göteborg bloggare inredning produktfoto matfoto inredningsfoto stilleben styling

Jag och Fanny hade i uppdrag att plåta en livsmedelsprodukt åt ett Göteborgsföretag i förra veckan. Det är otroligt stökigt i studion på grund av inflytt av en ny kollega (mer om det i ett annat inlägg!) men vi lyckades göra plats i dagsljusstudion för att kunna bygga upp stilleben. Fanny hade t o m bakat focaccia som rekvisita till fotograferingen, bättre stylist får man leta efter!

Resultatet kommer kunna beskådas snart, men tills dess lite tjuvkikar:

lifestyle stylist fotograf göteborg bloggare inredning produktfoto matfoto inredningsfoto stilleben stylinglifestyle stylist fotograf göteborg bloggare inredning produktfoto matfoto inredningsfoto stilleben stylinglifestyle stylist fotograf göteborg bloggare inredning produktfoto matfoto inredningsfoto stilleben styling

I vintras när är jag kommit hem från New York var det dags att packa ihop all kamerautrustning och rekvisita för en fotografering med min kära Fanny. Jag skulle inte långt: att gå från studion på Första långgatan till den vackra vinden i Haga tar ungefär fem minuter, men spöregn och iskalla vindar fick vägen att kännas desto längre. Att vi båda var dyblöta och frusna spelade dock ingen roll! Känslan över att få tassa omkring på trägolv som är äldre än vad Fanny och jag är tillsammans, arbeta med ljuset som sipprade in genom de disiga fönstren och bara skapa vackra bilder tillsammans var magisk.

Jag känner mig lycklig över att ha träffat en person som visualiserar så likt mig själv! Nu vill jag bara göra printar av våra stylade stilleben och sätta upp på väggen här hemma.

Interior stilleben still life styling stylist inredningsfoto inredningsfotograf inredningsstylist Fanny Henricson Fanny HanssonInterior styling stylist inredningsfoto inredningsfotograf inredningsstylist Fanny Henricson Fanny HanssonInterior styling stylist inredningsfoto inredningsfotograf inredningsstylist Fanny Henricson Fanny HanssonInterior styling stylist inredningsfoto inredningsfotograf inredningsstylist Fanny Henricson Fanny Hanssonnytt-ljus-683x1024Interior styling stylist inredningsfoto inredningsfotograf inredningsstylist Fanny Henricson Fanny HanssonFanny Hansson Fanny Henricson stylist photographer Göteborg fotograf inredningInterior styling stylist inredningsfoto inredningsfotograf inredningsstylist Fanny Henricson Fanny Hansson

fanny henricson trettiosjukvm fotograf vind haga styling

Interior styling stylist inredningsfoto inredningsfotograf inredningsstylist Fanny Henricson Fanny Hansson

matfotograf göteborg matstylist matbilder matfoto publicerad mattidning matmagasin recept fotostudio

 

I slutet på mars fick jag hem ett ex av tidningen Hembakat’s aprilnummer. Annica och jag hade gått runt och väntat på detta i över ett halvår. Att behöva tissla och tassla med sina projekt är inte vår starka sida, även om vi varit otroligt måna med att inte visa upp något innan det blivit publicerat. Att äntligen få se sina bilder i print kändes förstås underbart!

Recepten är helt och hållet framtagna av Annica, som minst sagt förtjänar utmärkelsen vass på glass.
Recept och styling: Annica Börjesson
Foto: Fanny Hansson

Nu planerar vi flera nya matfotograferingar. Behöver du matfotograf och matstylist? Tveka inte att kontakta oss!

strömmingsluckan-annons3-2

En härlig aspekt med att leva tillsammans med en copywriter är att man kan göra roliga samarbeten ihop! Denna veckan har vi suttit vid köksbordet om kvällarna och tagit fram en annons för våra vänner på Strömmingsluckan. Rikards text-skills och mitt fotografi kommer finnas i tidningar omkring västkusten under sommaren. Här får ni en liten förhandstitt!

  • Camilla

    Vilken fin blogg!
    En av dina bilder på insta visar din uteplats med svarta rottingstolar från Ikea. Jag bara undrar vad du använde för färg till dem? Jag har också ett gäng som ska bli svarta så småningom, men jag har blivit avrådd att spraya dem för att färgen kommer släppa… Tacksam för svar!

    Kram CamillaReplyCancel

fanny Hansen fotograf i göteborg inredningsfotograf matfotograf fotoblogg lovely lifestyle inredning interiör

Inviger första juni med att jobba hemifrån köksbordet. I helgen var jag iväg på fotografering utanför stan så idag blir en lugn dag så att jag hinner vila upp mig ordentligt. Innan jag ska iväg på ett litet ärende kommer jag njuta av mina pioner och bläddra i senaste numret av Plaza Interiör. Båda fick jag på Grandpa’s och Plaza’s event förra veckan. När mannen kommer hem ska vi påbörja första samarbetet tillsammans och det ser jag självklart fram emot!

Efter många om och men tänkte jag försöka väcka liv i den här bloggen. Det har varit svårt att skriva enbart om mitt arbete utan att bli för torr men efter vårt första möte med Idékiosken känner jag mig inspirerad att försöka igen.
Jag uppmanar er att komma med förslag på vad ni vill läsa!

Tills dess,
X

  • Bra att du kör igång med bloggen! Jag ska också. Nu kör vi! <3ReplyCancel

Göteborg fotograf matfotograf inredningsstylist idékiosken nätverk kreatörer

På fredag är det dags för en allra första After Work med Idékiosken!
Idékiosken är ett nätverk för driftiga personer inom Göteborgs kreativa scen och startades ur en önskan om att uppnå ett större utbyte bland kreatörer i Göteborg, stärka våra roller på arbetsmarknaden samt hjälpa och inspirera varandra.
Vår vision är att vi, genom regelbundna träffar kommer utöka våra sociala nätverk, öka vår digitala närvaro och därmed öka strömmen av jobbuppdrag och samarbeten.

Vill du också bli en del av Idékiosen? Hör av dig till hej@idekiosken.se !

Idékiosken är ett samarbete mellan
The Hatch –  www.thehatch.se
allthingsbright – www.allthingsbright.se @allthingsbright
och mig, Fanny – www.fannyhansson.se @fanny_hanssons

Okej, låt oss tala allvar en stund.

För ett tag sedan skrev jag ett inlägg på Instagram som fick stor respons från mina följare.

Jag skrev om det faktum att många människor i branschen inte kan hålla höjd och känna sig glada när det går bra för andra.

 Jag är omgiven av kreativa människor: fotografer, copywriters, inredningsstylister, art directors.. listan kan göras lång. Det finns så otroligt många av oss med stor talang, klimatet i branschen är hårt och jobben finns inte i överflöd. Vissa dagar (eller nätter) är stressnivån är otroligt hög. Tro mig, det har funnits tillfällen när påsarna under mina ögon varit hemska.

Men när jag tänker på det känner jag verkligen att jag hittar min största motivation i att träffar människor från samma bransch som mig. Det finns ingenting som taggar mig mer än att umgås med någon som är ambitiös, har nått framgång och kan dela mina erfarenheter.

 Det skulle vara lätt att säga att det beror på att många är väldigt unga och nya i game:t, men faktum är att jag ständigt möter människor med många års erfarenhet som fortfarande beter sig så här. Jag fortsätter alltså träffa vuxna människor med hemska attityder, som går bakom ryggen på sina kollegor och i allmänhet inte står ut med att andra lyckas.
Detta är något som gör mig otroligt ledsen. Ändå jag är inte perfekt själv. Jag ofta väljer att inte berätta för andra om jobb jag får i rädsla för att stressa och provocera. I processen för själv-marknadsföring glömmer jag (eller t o m väljer bort) att credda människor som hjälpt mig att lyckas.

Jag hoppas dock innerligt att jag lever upp till vad jag står för:

Att se andra som kollegor och inte som konkurrenter.
Att vara ödmjuk och generös är mer gynnsam i det långa loppet, och allvarligt, du kan inte få allt på en gång. Vi allihop kämpar för att skapa oss en karriär, och ett jobb som någon annan redan har fått är ett jobb som du kommer aldrig få, och är därför inget att sörja.


Alla borde verkligen se det så här:

Genom att vinna någons förtroende och vänskap vinner du också den individens förtroende. Så när hen inte kan ta ett jobb kommer sannolikt du få det eftersom den personen kommer rekommendera hens fantastiska kollega (som är du).
Varför jag tror på det här? Det är för att jag har upplevt det många gånger under hela min karriär.
Hur går dina tankar kring detta? Dela gärna dem med mig.

 

Jag avslutar detta inlägg genom att credda några grymma kollegor som gjort något för mig utan att förvänta sig något i gengäld.
Tack Rebecka för du tipsade Scandinav om mig.
Tack Rikard för alla kontakter du ständigt delar med mig.
Tack Anna och Lisa för jobben ni passar vidare till mig.
Tack Felicia för att du ser till att jag får simma med de stora fiskarna.
Tack Kalle för att du kopplade ihop mig med Lövheden Cengiz, som jag senare plåtade nedanstående bilder för.Och tack alla ni andra, ni vet vilka ni är.

 

chateau_ott_1chateau_ott_2chateau_ott_3chateau_ott_4chateau_ott_5

 

When I lived in New York I had the opportunity to visit street artist Hellbent in his studio in Bushwick. Hellbent is a recognized artist and among his work, he has created the store front for Ralph Lauren in Greenwich Village, NY. He showed me around the building and we talked about his work and how Brooklyn is ever changing. Studios have a special feeling about them. A silence with underlying tones of vibrant creativity, and I just love to step into them. So private and honest.
Thank you Justin for letting me peek into your world for a little while.

När jag bodde i New York hade jag möjlighet att besöka street konstnären Hellbent i hans studio i Bushwick. Hellbent är erkänd konstnär och har bland annat gjort fasaden åt Ralph Lauren i Greenwich Village, NY. Jag blev visad runt i huset och vi pratade om hans konstnärskap och hur Brooklyn är i ständig förändring. Ateljéer har en speciell känsla över sig, det finns ett lugn med underliggande toner av vibrerande kreativitet och jag bara älskar att få kliva in i dem. Så privata och ärliga.
Tack Justin för att jag fick kika in i din värld för ett litet tag.

Fanny Hansson Photography fotograf reklamfoto porträtt inredningsfoto interior interiorphotography stillife stilleben still life portrait matfoto matfotograf foodphotographer Göteborg Sverige Sweden matstyling matstylist inredningsstylist New york brooklyn hellbent studio streetart street artFanny Hansson Photography fotograf reklamfoto porträtt inredningsfoto interior interiorphotography stillife stilleben still life portrait matfoto matfotograf foodphotographer Göteborg Sverige Sweden matstyling matstylist inredningsstylist New york brooklyn hellbent studio streetart street artFanny Hansson Photography fotograf reklamfoto porträtt inredningsfoto interior interiorphotography stillife stilleben still life portrait matfoto matfotograf foodphotographer Göteborg Sverige Sweden matstyling matstylist inredningsstylist New york brooklyn hellbent studio streetart street artFanny Hansson Photography fotograf reklamfoto porträtt inredningsfoto interior interiorphotography stillife stilleben still life portrait matfoto matfotograf foodphotographer Göteborg Sverige Sweden matstyling matstylist inredningsstylist New york brooklyn hellbent studio streetart street artFanny Hansson Photography fotograf reklamfoto porträtt inredningsfoto interior interiorphotography stillife stilleben still life portrait matfoto matfotograf foodphotographer Göteborg Sverige Sweden matstyling matstylist inredningsstylist New york brooklyn hellbent studio streetart street artFanny Hansson Photography fotograf reklamfoto porträtt inredningsfoto interior interiorphotography stillife stilleben still life portrait matfoto matfotograf foodphotographer Göteborg Sverige Sweden matstyling matstylist inredningsstylist New york brooklyn hellbent studio streetart street artFanny Hansson Photography fotograf reklamfoto porträtt inredningsfoto interior interiorphotography stillife stilleben still life portrait matfoto matfotograf foodphotographer Göteborg Sverige Sweden matstyling matstylist inredningsstylist New york brooklyn hellbent studio streetart street artFanny Hansson Photography fotograf reklamfoto porträtt inredningsfoto interior interiorphotography stillife stilleben still life portrait matfoto matfotograf foodphotographer Göteborg Sverige Sweden matstyling matstylist inredningsstylist New york brooklyn hellbent studio streetart street artFanny Hansson Photography fotograf reklamfoto porträtt inredningsfoto interior interiorphotography stillife stilleben still life portrait matfoto matfotograf foodphotographer Göteborg Sverige Sweden matstyling matstylist inredningsstylist New york brooklyn hellbent studio streetart street artFanny Hansson Photography fotograf reklamfoto porträtt inredningsfoto interior interiorphotography stillife stilleben still life portrait matfoto matfotograf foodphotographer Göteborg Sverige Sweden matstyling matstylist inredningsstylist New york brooklyn hellbent studio streetart street artFanny Hansson Photography fotograf reklamfoto porträtt inredningsfoto interior interiorphotography stillife stilleben still life portrait matfoto matfotograf foodphotographer Göteborg Sverige Sweden matstyling matstylist inredningsstylist New york brooklyn hellbent studio streetart street artFanny Hansson Photography fotograf reklamfoto porträtt inredningsfoto interior interiorphotography stillife stilleben still life portrait matfoto matfotograf foodphotographer Göteborg Sverige Sweden matstyling matstylist inredningsstylist New york brooklyn hellbent studio streetart street artFanny Hansson Photography fotograf reklamfoto porträtt inredningsfoto interior interiorphotography stillife stilleben still life portrait matfoto matfotograf foodphotographer Göteborg Sverige Sweden matstyling matstylist inredningsstylist New york brooklyn hellbent studio streetart street art